Sabies que hi ha gent que no gaudeix de la música?

Roger Soriano

Dimecres 15 de març

Hi ha molta gent que va a la discoteca i no es belluga gens ni mica. La majoria ho fa perquè no té sang a les venes, o bàsicament perquè no li agrada ballar, però un col·lectiu molt petit no experimenta el més mínim plaer quan escolta la música. Es coneix per anhedonia musical específica i fa que les persones siguin insensibles a la música.

Entre un 3 i un 5% de la població pateix aquesta anomalia que no té cura, aquesta és la conclusió a què van arribar investigadors del Grup de Cognició i Plasticitat Cerebral. La seva autora, Noèlia Martinez Molina, explicava que "les persones amb anhedonia no tenen problemes per a percebre i processar la informació de la melodia [...], però no gaudeixen dels estímuls musicals"; en canvi, sí que experimenten plaers amb altres inputs, com guanyar diners, per exemple. El fenomen ja feia anys que es coneixia, però no se'n sabien les causes. 

El motiu és que la disminució de la resposta que fa gaudir de la música està relacionada amb la reducció en l'activitat del nucli accumbens, que és una estructura clau per al sistema de recompensa. 

 

També et pot interessar

Podràs saltar l'anunci en
Salta l'anunci

Encara no formes part de la
Comunitat Flaix FM?

Registra't ara

Registra't i forma part de la comunitat Flaix FM

Amb un únic compte podràs interactuar amb la comunitat Flaix FM i Ràdio Flaixbac!

  • Comenta les notícies
  • Participa en concursos i sorteigs
  • Assisteix a esdeveniments exclusius
  • Vota les llistes d'èxits
És fàcil i gratis