La imatge que revoluciona internet

Roger Soriano

Dimarts 17 d’abril

Les il·lusions òptiques són unes de les imatges que més agraden a internet. Només cal veure la reacció de les persones quan se'n penja alguna, i és que la veritat és que impressiona com reacciona el cervell quan té "problemes" per processar la informació.

La que us portem a continuació és una que s'ha popularitzat gràcies al portal Reddit quan un usuari va penjar-la i va convidar als internautes que la miressin durant 1 minut. Quan enfoques la teva atenció a la il·lustració, a part de marejar-te, veus com els colors van desapareixent i finalment es tansforma en un requadre blanc.

Per què passa això? Es coneix com l'Efecte Troxler, inspirat en el nom del seu creador, que va descobrir que en certes ocasions el nostre cervell ignora els impulsos d'altres receptors que enfoquem en una imatge fixa. Això, evidentment, no es pot apreciar tan clarament en totes les il·lustracions; però n'hi ha algunes, com la que et recollim en aquest article, que estan dissenyades per crear aquest efecte.

Segurament, ja coneixeu algun altre efecte semblant, com el que tens a continuació, diferents punts roses situats en cercle i que sembla que vagin parpellejant. També es regeix per aquest descobriment.

També et pot interessar

Podràs saltar l'anunci en
Salta l'anunci

Encara no formes part de la
Comunitat Flaix FM?

Registra't ara

Registra't i forma part de la comunitat Flaix FM

Amb un únic compte podràs interactuar amb la comunitat Flaix FM i Ràdio Flaixbac!

  • Comenta les notícies
  • Participa en concursos i sorteigs
  • Assisteix a esdeveniments exclusius
  • Vota les llistes d'èxits
És fàcil i gratis