L'aplicació encriptada que va utilitzar Puigdemont

Roger Soriano

Dijous 1 de febrer

En les darreres hores ha estat notícia la conversa que va tenir Carles Puigdemont amb el que era el seu conseller de Salut, Toni Comín. Una conversa privada amb una aplicació de mòbil,  que no era WhatsApp, i que les càmeres de Telecinco van captar.

Però de quina aplicació es tracta? Feien servir la plataforma Signal, una aplicació de missatgeria instantàntia però que no deixa rastre. Fins ara, sabíem que Telegram era una de les més segures perquè el seus desenvolupadors afirmaven que no deixava rastre, però Signal és molt més potent. Tota l'APP està xifrada i no deixa rastre en el sentit que  encripta l’ID del teu dispositiu perquè ningú no et pugui localitzar. A més, si creus que t'han pogut trobar, pots tornar a encriptar el mòbil.

Un dels punts positius que té és que va autodestruint els missatges per evitar que si algú t'agafa el mòbil no pugui trobar més informació que fotografies de gatets.

Això sí, el que l'aplicació no t'assegura és que si tens càmeres darrere teu o, simplement, gent molt tafanera, puguin llegir les converses amb l'interlocutor.

Signal és gratuït i està disponible per als diferents sistemes operatius.

També et pot interessar

Podràs saltar l'anunci en
Salta l'anunci

Encara no formes part de la
Comunitat Flaix FM?

Registra't ara

Registra't i forma part de la comunitat Flaix FM

Amb un únic compte podràs interactuar amb la comunitat Flaix FM i Ràdio Flaixbac!

  • Comenta les notícies
  • Participa en concursos i sorteigs
  • Assisteix a esdeveniments exclusius
  • Vota les llistes d'èxits
És fàcil i gratis