Els països més i menys feliços de la Terra

Roger Soriano

Dijous 15 de març

Sempre es parla que hi ha uns països on l'índex de felicitat és més alt que en altres. L'Informe Mundial sobre la Felicitat, que ha fet les Nacions Unides, ha presentat un llistat que està ordenat segons el grau de felicitat dels diferents països de la Terra.

Sorprenentment, tot i les poques hores de llum que té, fet que sempre s'havia relacionat a la felicitat, la llista està encapçalada per Finlàndia. Això és perquè l'estudi s'ha fet basant-se en el Producte Interior Brut per càpita, el recolzament social, l'esperança d'una vida sana, la llibertat, generositat i l'absència de corrupció.

Fins a l'any passat Noruega era el país que encapçalava la llista, ara ha baixat una posició. Per darrere hi ha Dinamarca, Islàndia i Suïssa. 

En canvi, el que està al final de tot i ocupa la posició 156 és Burundi, que està situat al sud-est africà.

Espanya, per la seva part, ocupa la posició 36, dues menys que l'any passat. Casualment coincideix amb altres països mediterranis com Itàlia, Portugal i Grècia.

Finalment, una de les dades sorprenents de l'estudi és que els Estats Units, tot i que està creixent econòmicament, no constaten que hagi pujat en felicitat, més aviat el contrari.

També et pot interessar

Podràs saltar l'anunci en
Salta l'anunci

Encara no formes part de la
Comunitat Flaix FM?

Registra't ara

Registra't i forma part de la comunitat Flaix FM

Amb un únic compte podràs interactuar amb la comunitat Flaix FM i Ràdio Flaixbac!

  • Comenta les notícies
  • Participa en concursos i sorteigs
  • Assisteix a esdeveniments exclusius
  • Vota les llistes d'èxits
És fàcil i gratis