Els discjòqueis famosos tenen més de 40 anys

Roger Soriano

Dimarts 14 de març

A Flaix FM moltes de les cançons que sonen són de discjòqueis de més de 40 anys. Primer de tot cal reconèixer que sí que hi ha discjòqueis joves, per sort, i que són residents de discoteques. El diari El País ha fet l'observació i ha analitzat les causes d'aquest fenomen. 

El rotatiu parla amb un DJ de 41 anys que reconeix que quan era jove no hauria vist bé ser en una sala amb un punxa-discos amb més de trenta anys: "no creiem que un DJ de 45 anys fes ballar nanos 25 anys més petits"

Una de les observacions que fa és que els DJ que són més adults tenen més experiència a molts nivells, ja sigui en la tècnica de so, en el coneixement de les equipacions... Però un altre factor important és que els discjòqueis veterans van començar a punxar amb vinils: això requeria una tècnica molt avançada i ara amb les noves tecnologies resulta molt senzill realitzar mescles.

Per contra (i que consti que no generalitzem), avui dia les noves mescladores ofereixen moltes facilitats per als discjòqueis novells, així com programes que analitzen les cançons i extreuen dades, com el Rekordbox. També hi ha altres funcions, com el meravellós botó "sync", que ajusta i sincronitza el BPM de les pistes que s'han de remesclar.

També et pot interessar

Podràs saltar l'anunci en
Salta l'anunci

Encara no formes part de la
Comunitat Flaix FM?

Registra't ara

Registra't i forma part de la comunitat Flaix FM

Amb un únic compte podràs interactuar amb la comunitat Flaix FM i Ràdio Flaixbac!

  • Comenta les notícies
  • Participa en concursos i sorteigs
  • Assisteix a esdeveniments exclusius
  • Vota les llistes d'èxits
És fàcil i gratis