Els 55 anys del casset

Roger Soriano

Dimecres 29 de novembre

Qui no recorda quan utilitzàvem els cassets? Les capsetes per a escoltar música es van crear a principis dels anys seixanta i van marcar un abans i un després en la mecànica d'escoltar música.

Per als qui no les conegueu: eren unes capsetes que tenien una cinta magnètica en el seu interior i amb una capacitat per a gravar música d'entre 60 i 120 minuts. A més tenia dues cares: l'A i la B, on podies enregistrar-hi música diferent i fins i tot àudios. Evidentment, l'àudio s'havia de gravar de manera lineal; per tant, si volies buscar-hi alguna cançó, l'havies de cercar amb l'opció de rebobinar.

El casset es va introduir al mercat europeu l'any 1962, gràcies a Philips, i va guanyar força en ser el substitut ideal dels vinils. Amb el pas del temps es va convertir en el reproductor estàndard; els cotxes estaven adaptats als cassets i es van posar molt de moda els walkmans (eren reproductors portàtils de música).

El final d'aquesta meravellosa vida va arribar avançats els anys noranta, quan els CD van restar-los el protagonisme, ja que oferien més qualitat, l'opció de poder saltar d'una cançó a una altra amb més facilitat i una "mida més reduïda".

Sempre quedaran en la nostra memòria les "trampes" que es feien amb els cassets per a gravar les cançons que ens agradaven i crear les nostres sessions. 

També et pot interessar

Podràs saltar l'anunci en
Salta l'anunci

Encara no formes part de la
Comunitat Flaix FM?

Registra't ara

Registra't i forma part de la comunitat Flaix FM

Amb un únic compte podràs interactuar amb la comunitat Flaix FM i Ràdio Flaixbac!

  • Comenta les notícies
  • Participa en concursos i sorteigs
  • Assisteix a esdeveniments exclusius
  • Vota les llistes d'èxits
És fàcil i gratis