Dia del "mashup" al Flaix History

Redacció

Dimarts 3 de juliol

Avui hem decidit celebrar el Dia del Mashup i ho farem amb dos DJs que dominen la tècnica, Joan Caramba i DJ Surda.

Un mashup és la unió de dues o més cançons sense afegir música original, s'uneix la capella d'una cançó amb la base musical d'una altra totalment diferent. Fins i tot podem dir que és una mescla totalment diferent, il·legal i gràcies a internet, cada vegada més popular.

En la seva gran majoria els mashup no compten amb el degut permís d'autors o discogràfiques. Sobre l'any 2001, una ràdio de Londres va col·locar en la seva llista d'èxits el popular mashup de Freelance Hellraiser que barreja a Christina Aguilera amb The Strokes; dies més tard Warner, propietaris dels drets d'Aguilera, els va obligar per via judicial a no continuar emetent-lo.

Setmanes després, el segell Island Records editava un mashup que creuava les veus de les Sugababes amb la música electrònica de Gary Numan. El fenomen cridava cada cop més l'atenció de discogràfiques, i EMI el 2007 publica un recopilatori d'aquest tipus de música. Curiós, sobretot considerant tot el plet legal que van muntar el 2001 després de la publicació d'un dels àlbums mashup més famosos. Es tractava del Grey Album, un treball de DJ Danger Mouse que barrejava les cançons del White Album dels Beatles amb els raps del Black Album de Jay-Z.

El mashup és un fenomen musical en plena expansió, a causa que només són necessaris un ordinador, el software d'edició adequat, habilitat i creativitat. Però, totes les cançons poden formar part d'un mashup?

Avui al Flaix History descobrim els secrets del mashup amb Joan Caramba i DJ Surda.

També et pot interessar

Podràs saltar l'anunci en
Salta l'anunci

Encara no formes part de la
Comunitat Flaix FM?

Registra't ara

Registra't i forma part de la comunitat Flaix FM

Amb un únic compte podràs interactuar amb la comunitat Flaix FM i Ràdio Flaixbac!

  • Comenta les notícies
  • Participa en concursos i sorteigs
  • Assisteix a esdeveniments exclusius
  • Vota les llistes d'èxits
És fàcil i gratis