Així funciona l'opció del trànsit a temps real de Google

Roger Soriano

Divendres 2 de febrer

Si mai has fet servir l'aplicació de mapes de Google o d'Apple, et deus haver fixat que hi ha una opció per a poder veure el trànsit que hi ha i, a més, la dóna a temps real. 

El funcionament d'aquesta opció és molt senzilla, això sí, ja us avisem que no us farà gaire gràcia. Primer de tot, Google té un gran registre de totes les carreteres on té guardat el trànsit de qualsevol hora del dia. Les dades de què disposen els serveixen per a saber quan tarda un vehicle d'un punt a un altre, i a partir d'aquí extreuen quin seria el temps "normal".

Després, a temps real, tots els dispositius que ho tenen permès, gairebé tots, van enviant constantment dades a Google de la posició en què estan i quant temps tarden a anar d'un punt a un altre. Amb això, el que fa el cercador és comparar-ho amb la base que té de temps mitjà i en dóna els resultats.

La fórmula que té Google per a determinar quin és l'estat actual de les carreteres és força espectacular per la seva fiabilitat, ja que poques vegades va malament i més d'un cop ens ha ajudat a canviar la ruta.

També et pot interessar

Podràs saltar l'anunci en
Salta l'anunci

Encara no formes part de la
Comunitat Flaix FM?

Registra't ara

Registra't i forma part de la comunitat Flaix FM

Amb un únic compte podràs interactuar amb la comunitat Flaix FM i Ràdio Flaixbac!

  • Comenta les notícies
  • Participa en concursos i sorteigs
  • Assisteix a esdeveniments exclusius
  • Vota les llistes d'èxits
És fàcil i gratis